TelekinezaEto mene natrag na blogosferu nakon podosta vremena. Razlozi mojeg izbivanja su mnogovrsni, kao i razlozi mog povratka. Istina, u proteklom je razdoblju bilo mnoštvo tema u životu Crkve, kako opće, tako i partikularne, o kojima se moglo pisati na najrazličitije načine. Za neke teme bolje da ih se nisam dotaknuo, jer nisam siguran bih li mogao zadržati objektivnost i hladnu glavu.
No, najnovija histerija oko korinavirusa me potakla da počnem iz početka. Poseban razlog su odredbe nekih naših biskupija oko „sanitarnih“ mjera. Ukratko: mičite svetu vodu iz crkava, nema pružanja mira niti rukovanja i najvažnije je da se Pričest dijeli samo na ruku.
Već kratki pogled i nekoliko minuta razmišljanja pokazuju kako ove mjere ne mogu zaštititi nikoga, niti išta spriječiti. Posebno ne dijeljenje Pričesti na ruku. Stoga mi je palo na pamet da bi se trebalo početi vježbati sposobnosti telekineze. I lijepo bezkontaktno, telekinezom, dijeliti Pričest. I svi sretni, zaštićeni. Istina, mali je problem nedostatak učitelja te vještine, Yoda je prerano otišao, njegovi vitezovi nestali, no valjda će se naći netko. Ta je situacija dobra i poradi još jedne stvari: na taj način se učimo cijeniti vlastitost još jedne kulture koja nije kršćanska, čuvati je i štititi, kad je već jasno da ovu europsku moramo odbaciti.
P.s. U uputama nitko ne spominje milostinju, niti zabranu njezinog skupljanja i micanje škrabica. Izgleda da je to rizik kojeg smo spremni prihvatiti poradi već nekog većeg dobra.

Primjedbe

Objavi komentar

ukoliko anonimno komentirate, ostavite barem neki nick

Popularni postovi s ovog bloga

Sakriveni

Zabrane

Zamolba čitateljima bloga