SakriveniKad smo na početku korizme čitali iz evanđelja  po Mateju riječi Gospodinove o skrivenoj molitvi, postu i milostinji, ni slutili nismo koje se značenje krije u danima pred nama. Doista, večina vjernika svoje molitve, postove i milostinju, protiv svoje volje, obavlja u skrivenosti svojega doma. Popularne priče o odbacivanju vjerskog formalizma u paketu s trijumfalizmom sad dobivaju potpuno novo značenje. Dok smo se u jednom trenutku povijesti trudili toliko ne robovati formalizmu i držati se skrivenosti da smo molitvu, post, pokoru tako dobro sakrili da je ni sami više nismo mogli naći niti u jednom zakutku, sad odjednom shvaćamo kako smo jednostavno iščezli s pozornice ovog svijeta.
Za ilustraciju ovoj mislim prepričat ću jučerašnji razgovor s jednim svojim rođakom. Čovjek radi na građevini. I unatoč svim restrikcijama, njegovo je gradilište otvoreno ( ne obnavlja ništa u Zagrebu ), te se čovjek čudi kako se na njih ne odnose nikakve restrikcije. Ja sam mu rekao da ima rješenje na dohvat ruke: počnite na glas moliti krunicu i pjevati crkvene pjesme i odmah će vas rastjerati.
U prisilnoj skrivenosti, neki svećenici se dovijaju kako „doći“ do vjernika. Pa imamo toliko „živih prijenosa“ sv. Misa na najrazličitijim platfomama komunikacije. Samo da nas se vidi, čuje, kad već nemamo ljudi pred sobom, imamo barem kameru. Nikako da se sjetimo da je u sv. Misi Gospodin Bog na prvom mjestu, i da je to služba Njemu na slavu, a na spasenje ljudima. Zašto ne bismo ovo vrijeme iskoristili za pravilnu orjentaciju pri sv. Misi i to ne samo zato da ne gledamo u praznu crkvu, već zato da se naučimo kamo zapravo treba biti okrenut naš pogled dok prikazujemo Žrtvu Kristovu.
Ovako moramo stalno biti okrenut prema ljudima, pa, moram to reći potpuno otvoreno, mnogi od tih prijenosa izgledaju kao igrokazi. Amaterski...
Ne mora biti svaka sv. Misa, blagoslov, molitva vijest. Ne mora se sve slikati niti snimati, zabilježiti. Ionako, ono što se stvarno bilježi od sv. Mise, ljudskim je sredsvima nedohvatljivo.
Kako ova teška situacija napreduje i traje, vidljivo je da će nakon nje doći do velikih promjena. Ne samo zato jer smo kao laboratorijski miševi podvrgnuti cijeloj lepezi društvenih eksperimenata i kondicioniranja, već i zbog toga što stanje izoliranosti budi u čovjeku misli i osjećaje kojih do sad nije bio svjestan. Uzevši u obzir i instinkte za preživljavanjem, jednadžba koja se pjavljuje izgleda poprilično komplicirana.
Meni se čini da će na površinu isplivati dvije vrste ljudi: sveci i divljaci. S time što su divljaci već tu, a svetaca je jako malo.
Prihvaćanjem trpljenja, onoga što nam nije po volji, onog što se protivi našim uvjerenjima i zdravoj pameti, prihvaćanjem skrovitosti prirpemamo se na ono što dolazi nakon ovog zla. Pravilna orjentacija tu svekoliko pomaže.

Primjedbe

 1. Suprug i ja smo u braku već 6 godina. Bili smo u sretnom braku sa sinom. Prije 3 mjeseca počeo sam primjećivati ​​neko neobično ponašanje od njega, a nekoliko tjedana kasnije saznao sam da se moj suprug viđa s nekim i da mu više nije stalo do mene ili djece, ponekad izađe i neće ni doći danima se vraćao kući. Učinio sam sve što sam mogao da riješim ovaj problem, ali sve bezuspješno. Pregledavao sam Internet kad sam naišao na web mjesto koje sugerira da dr. AJAYI može pomoći u rješavanju mojih bračnih problema. Pa, osjećao sam da bih trebao probati. Kontaktirao sam ga i on mi je napravio čaroliju. Dva dana kasnije, suprug mi je došao i ispričao se zbog svojih nepravdi i obećao da to više nikada neće ponoviti, a moja obitelj ponovno živi sretno zajedno .. Sve zahvaljujući dr. AJAYI. Ako trebate bacača čarolija koji može stvoriti čaroliju koja uistinu djeluje, predlažem da ga kontaktirate. Neće vas razočarati.


  Whatsapp +2347084887094
  Pošta: drajayi1990@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Možete li molim Vas izbrisati ovaj idiotizam?

   Izbriši
 2. Moje ime je Marija Josip, dolazim iz hrvatske, ali selim se sa suprugom u Ohio, želim podijeliti dobre vijesti o svom životu sa svima i onima kojima je potrebna pomoć u braku / vezi. Patila sam šest godina, suprug me napustio i nastavila sam rađati drugu suprugu samo zato što me njegova obitelj nije voljela, a i zato što mu nisam mogla dati dijete, plakala sam sedam godina jer se suprug razveo od mene. Tražio sam čaroliju da mi je oblak pomogao na mreži Upoznao sam toliko mađioničara, svi su skupili novac ne pomažući mi, ali 3. kolovoza 2020. vidio sam internetsku donaciju dobrog mađioničara po imenu dr. Alaba. Odlučila sam ga kontaktirati kad sam ga kontaktirala, rekao mi je da je moj problem riješen jer sam ga kontaktirao, rekao sam mu sav svoj problem i obećao mi je da će mi pomoći vratiti mog supruga. Doktor Alaba me uputio i pokazao mi što da radim pa slijedim sve upute i radim ono što je tražio nakon tri dana rekao mi je da će me suprug nazvati prije nego što spavam tog dana i ispričati se. Jednom kad mi je sve rekao, suprug me nazvao i zamolio da mu se vratim nakon šest godina razvoda. Danas dijelim ovu poruku jer želim da svijet to zna i to je dobar posao, a također sam vrlo sretna što sam trudna, a oni koji trebaju pomoć, probleme na poslu ili promociji danas kontaktirajte dr. Alabu i riješite svoj problem ovdje je e-mail: dralaba3000@gmail.com Ili whatsapp putem telefona: +2349039885856 Obećavam vam da će vaš problem biti riješen

  OdgovoriIzbriši
 3. Svi imamo svoje različite priče u životu. bili su usponi i padovi, ali ja sam bio više shrvan kad je moj zaručnik, s kojim izlazimo već 7 godina, rekao da bismo trebali prekinuti vezu, nisam doživio takvu bol kakvu sam osjećao tog dana u svom životu. Pitao sam u čemu sam pogriješio, ali rekao je da je umoran, nakon 3 mjeseca odvojenosti naišao sam na svjedočenje gospođe koja je govorila dobre stvari o dr. Ajayiju, bacaču čarolija koji je mnogim ljudima pomogao da vrate mir i ljubav u svom domu. Zaista volim svog muškarca i želim ga natrag u mom životu, pa sam se obratio dr. Ajayiju i objasnio si, nakon savjetovanja rečeno mi je u čemu je problem i što učiniti za obnavljanje veze, učinio sam sve što sam tražio od mene i neke dane čaranja moj me zaručnik kontaktirao i sad smo u sretnom braku. Ako vam treba pomoć istinskog bacača čarolija, možete se osloniti na dr. Ajayija i vjerujem da ćete imati razloga za ponovni osmijeh. Kontaktirajte Viber / Whatsapp: +2347084887094

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

ukoliko anonimno komentirate, ostavite barem neki nick

Popularni postovi s ovog bloga

Zabrane

Zamolba čitateljima bloga