Susret

Danas je objavljeno kako će se 12.2.2016. na Kubi susretsti Papa Franjo i Moskovski patrijarh Kiril. Pozivam sve dobronamjerne čitatelje ovoga bloga da se pridruže u molitvi za taj susret. Ja ga doživljavam kao veliki događaj, bez obzira što se već sad o njemu piše i govori.
Na tu nakanu, da Gospodin Bog pokrene ono što je potrebno i providi najbolje plodove, neka svatko izmoli od danas pa na dalje jednu deseticu krunice.
P.S. pazite kak i kaj komentirate!

Primjedbe

  1. Ne bih htio biti bezobrazan ali ovaj susret ništa neće donijeti. Kiril je izjavio da se sastaju iskljucivo radi progona kršćana na BI, dakle došla voda do grla pa valja i papa Rimski samo nek pomogne. A da ne govorim o tome kako je došao na Kubu brati plodove papinih napora za boljitak kršćana u toj zemlji.
    S druge strane naravno da je bojazan svakog katolika da će se Franjo u svom stilu poniziti do dna da bi izvodio neke svoje gluposti. Ali eto vidjet ćemo sve.
    Pero

    OdgovoriIzbriši
  2. Da , upravo je objavljeno o jednom drugom susretu koji je papa odbio . Radi se o dva miliona onih koji su sudjelovali u maršu za obitelj . Čak im je i uskračena Misa . Godinama su svirali kako je obitelj Crkva u malom , a sad im je papa svima pljunuo u lice . Najamnik , a ne pastir , koji ne želi mirisati po ovcama .Sačuvao me Bog takvog milosrđa . Neprijatelj likuje jer mu je otvoren ulaz u tor , tj . napad na brak i obitelj . Robelar

    OdgovoriIzbriši
  3. Kakvi mogu biti plodovi susreta s predstavnikom najbrojnijih šizmatika u zračnoj luci? Ta oni su kroz povijest znali i na koncilu na sve pristati, pa nakon povratka među narod od svega odustati. Tužno je i bolno da se na stvar gleda kao da se sastaju dva ravnopravna predstavnika dviju Crkava. A Crkva je jedna. Molim da Bog papu odvrati od ovakvog ponižavanja Crkve Kristove.
    P.S. Mi uvijek pazimo kak i kaj komentiramo. ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kaj se štovanog obraćenog razbojnika tiče, istina pazite kaj i kak komentirate. I te kako sam svjestan svih ograničenja ovoga susreta, svih problema i nedostataka. No, od nečega se treba početi. I nadati se da će Gospodin Bog ponovo pisati ravno po našim krivim crtama, da se lijepo propovjednički izrazim. Ja nekako, valjda sam nepopravljivi optimist, u daljini vidim dobre posljedice ovog susreta. Male, neznatne, ali dobre. Barem se tako nadam i molim na tu nakanu.

      Izbriši

Objavi komentar

ukoliko anonimno komentirate, ostavite barem neki nick

Popularni postovi s ovog bloga

Sakriveni

Zabrane

Župničke muke i biskupsko (ne)snalaženje